Behandeling

Hoe werken wij?

Controle

Het start altijd met een controle. Tijdens de controle nemen wij de dagelijkse mondverzorging met u door. Als u klachten heeft of vragen hoe u nog beter voor uw gebit kunt zorgen, dan adviseren wij u. Daarna bekijken wij de toestand van uw gebit.

Na het bekijken vertellen wij u hoe het ervoor staat. Bij beginnende bedreigingen vertellen wij u hoe u dat het beste kunt tegengaan. Als een behandeling nodig is, dan vertellen we u:

  • het waarom
  • de alternatieven
  • het aantal behandelingen
  • de duur ervan

 

Behandelingen

Kleine ingrepen bespreken we direct met u en de behandeling volgt direct of op korte termijn. U kunt hierbij denken aan een gebitsreiniging of het plaatsen van een vulling.

Kosten

Een belangrijk aspect in uw afweging zijn de kosten van de behandeling. Onze tarieven zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorg autoriteit (NZa)

Behandelplan

Bij een uitgebreide behandeling informeren wij u over de behandeling en geven wij u de alternatieven. Wij printen het behandelplan uit. U kunt het dan thuis nog eens rustig nalezen en overdenken zodat u een afgewogen beslissing kunt nemen die het beste past bij u en uw wensen.

Kostenbegroting

Wij geven altijd een kostenbegroting voor behandelingen die hoger uitvallen dan € 90. Met die begroting kunt u nakijken wat uw verzekering vergoedt. U kunt natuurlijk ook contact opnemen met uw verzekeraar. Pas na uw akkoord voeren we de afgesproken behandeling uit.

Snel meer weten?

Wilt u snel meer weten over een bepaalde behandeling? Gebruik dan de onderstaande buttons.

 

Uitgebreide informatie.

De Nederlandse Maatschappij ter bevordering van Tandheelkunde (NMT) heeft een website voor patiënten/consumenten. Hier vindt u alles wat met het gebit te maken heeft. Van behandelinginformatie tot informatie over verzekeringen. Een aanrader!