Angst

Voor sommige mensen is een bezoek aan de tandarts niet prettig omdat zij bang zijn voor de tandarts. Heeft u dat ook, dan is het goed te weten dat u niet de enige bent. Volgens onderzoeken zijn ruim 800.000 Nederlanders bang voor een tandartsenbezoek. Laat dit u er niet van weerhouden om toch te komen. Stel een tandartsbezoek niet uit.

We vinden het belangrijk u op uw gemak te stellen. U doet er goed aan met ons over uw angst te praten. We nemen ruim de tijd voor u en bespreken eerst wat er eventueel nodig is. We kunnen signalen afspreken of tellen tijdens de behandeling en dan na een aantal tellen stoppen om te kijken hoe het met u gaat. Ook doordat wij met de nieuwste apparatuur en technieken werken, is een behandeling vrijwel nooit pijnlijk. Door bijvoorbeeld een lichte verdoving en nieuwe technieken hoeft u geen pijn te voelen.

We zorgen ervoor dat een behandeling zo prettig mogelijk verloopt en belangrijk…wij nemen de tijd.

Kinderen en angst.

Angst voorkomen is belangrijk. Wij adviseren om uw kinderen al vroeg mee te nemen naar onze praktijk, zelfs al voordat ze behandeling nodig hebben. Zo kunnen ze wennen aan de tandartsomgeving en maken ze op speelse wijze kennis met de beweegbare stoel, de instrumenten en de medewerkers. De tandarts kan bijvoorbeeld het gebit van de lievelingsknuffel van uw kind nakijken. We doen er alles aan om de drempel zo laag mogelijk te maken. Wij doen aan tandheelkunde op het niveau van kinderen.